Deel 3:

Juni inmiddels. Het schiet niet echt op, weet ik wel, maar wiens haast?

Dagelijks een tram op een paar meter van je voordeur. Dagelijks ook vele keren die tram door de Kaaipoort. Foto's om te smullen van elk detail: het torentje, de klok, de ingemetselde wapens, de restauratie, de gevels links en natuurlijk die stoere tram13, de Cadzand. Daaronder hetzelfde beeld, maar op een andere manier vastgelegd.

Als we dan toch in Aardenburg zijn, laten we dan nog wat verder terug in de tijd duiken met onderstaande foto. Die hoeden, lange jassen, alleen de revolverriem ontbreekt, maar anders kon die foto zomaar ergens in het oude wilde westen gemaakt zijn.

 

Jaartallen ontbreken, daar ben ik nooit sterk in geweest. De foto hierboven is één van de oudste (10 maart 1887). Locomotief nummer 4, de Aardenburg, de feestelijke eerste rit van deze locomotief. Een locomotief die opvallend open is, en klein. Zeker als je deze vergelijkt met de loc bovenaan.

 

 Het dienstrooster hieronder is minder oud, maar op een andere manier toch heel speciaal:

Niet scherp, maar wel leesbaar, getypt in 1940, oud hè.

 

Het volgende is van na de oorlog: 

dit zegt zoveel meer dan ik schrijven kan.

 

1887

jammer dat Draaiburgers toen nog geen fototoestel hadden. En pen en papier was er wel, maar zeker niet in elk huishouden. Een handgeschreven briefje van toen ben ik nog niet tegengekomen. Wel een schrijven van 50 jaar later:

Prachtige bus.

En ja, de bus kwam, zag en overwon uiteindelijk.

Volgende keer iets over bussen? Of eerst wat oude foto's van huizen op Draaibrug?

 

 

 

wordt vervolgd

 

terug.....