Knooppuntennetwerken,

het werkt, echt waar. Nadeel is, was, dat je overal kaartjes moet kopen. Maar je vindt ze tegenwoordig ook op het internet.

In sommige delen van het land bij de knooppunten. Kwestie van de punten aan elkaar knopen, aan je fiets hangen, en rijden maar:

Rolletje plakband, stukje papier voor het geval je onderweg van gedacht verandert. Papier dubbelvouwen tegen het kapot waaien. En als het regent, stukje plakfolie. Voor een stukje Schelde net voorbij Gent, haalden we de nummers van onderstaand internetkaartje. Heel makkelijk, je klikt de nummers aan die je wilt befietsen en  je ziet tussenliggende nummers plus afstanden de afstanden. Uitprinten en aan je fiets hangen

Als ik me goed herinner, startten we in Overbeke. En nee, de Schelde zagen we niet, ook niet onder deze brug, daar lag een autoweg.

Best wel een aardig doorkijkje, maar nog steeds geen Schelde te zien.

Na een tijdje, dan toch.

Een ongelofelijk snel stromende rivier, verzadigd met zand dat als wolken door het water stormt. Wat is die fotograaf een klein opdondertje.

Jaaahaa, hier kwamen we voor. Slingerend tussen hoge dijken.

Water, dijk en dan nog hoger die opvallend hoge kerk. Zie je de zwarte oever, de vloedlijn, jammer dat je de eblijn niet kunt zien, of toch?

Die bel luiden en de veerman komt. We keken ernaar vanaf het terrasje hieronder. Een café óp de dijk, een muurtje omdat die dijk ter plekke toch regelmatig net niet hoog genoeg is. Eb en vloed, zover van zee af, wist ik dat al?

Zijriviertje.

Weer die 'rare' kerk. Staat met haar achterkant midden tussen oude havengebouwen. Aan de voorkant was er een echte kermiskoers aan de hand. Lekker handig met je knooppunten. Maar wel gezellig.

50 mooie kilometers. Niet meteen bij de achterdeur, maar toch vlakbij.