Van Oudenaarde naar Moen, das ergens 15 km rechtsschuinboven Kortrijk. Nog altijd zicht op het land van de Ronde van Vlaanderen, kasseien, Eddy Merkx, van der Poel en Planckaerts. Nog altijd perfecte fietsomstandigheden, brede autovrije fietspaden die je eigenlijk in Belgi niet verwacht, maar dus al vanaf Antwerpen dik in orde zijn. Zelfs de wegomleggingen kloppen.

 

Gewerkt wordt er ook. Elektriciteitscentrale, aanvoer van brandstof, let op het special fietstunneltje

 

 

 

En dan kom je een paling cafeetje tegen met dit uitzicht, een schattig serveerstertje, een praatgrage eigenaar? vader van? In de verte de hoe heette die berg ook alweer, voor ons een afgesneden Scheldebocht met vogels en springvissen, aan het eind en het begin van die meander, over de dijk zeg maar, de Schelde met voorbijronkende binnenschepen, tegenover me mijn Vlaamse lief, voor me frietjes, ijskoud colaatje. Oh ja, je kan er niet pinnen en dus moesten we wel eerst ff geld tellen

     

 

 

Een botenbord: Frankrijk rechtdoor, Kortrijk rechtsaf. Wij ook. Het Bossuit kanaal is afgesloten door een deur van 10 meter hoog. Das verrekte hoog voor een sluisdeur. Kolkend water belooft actie. Snel de brug op en samen met een door zijn tanden oud uitziende maar plezante Belg de schut bekijken, voorzien van plaatselijke uitleg. Over het oude en nieuwe kanaal, over hoe dit kanaal vroeger een stukje verderop onder een heuvel doorliep. Tunnelboten in een botentunnel, fascinerend. Als de deuren opengaan kijken we in een lege zandbak: Willem 1. Geduwd door Brendan. Das echt mooi om te zien.

 

 

 

 

En bij elke sluis een stuw. Vandaag met flink regenstroompje.

 

We waren even weg van de Schelde, langs dat kanaal, bij Moen rechtsaf over alweer een vrijliggend fitspad dwars door prachtig landschap, nog eens rechtsaf en dan kom je vanzelf weer de Schelde tegen. Daar zien we een bekende. Inhalen voor deze foto's was even doortrappen, leeg varen die bakken zo tegen de 2o p/u.

 

Informatie verstrekking, daar zijn onze zuiderburen ook goed in. En van de vele voorbeelden:

 

En tot slot de route van vandaag, dd 11 augustus 2010