Elders op deze website het uitgebreide verhaal en foto's over de Schelde. Van 't Zwin tot aan de bron. Ook de overkant, de Oosterschelde en andere zeearmen horen erbij. Met heel veel plezier heb ik daar ook presentaties van gemaakt en daarmee Zeeuws-Vlaanderen rondgetoerd. Ook enkele keren aan de overkant.

 

De Leie is inmiddels ook befietst. De Dender, de Zenne, de Nete, de Demer, de Haine en de Scarpe. Nieuwe uitdagingen, gedeeltelijk al vervuld. Oh en de Durme, vlakbij kanaal Gent Terneuzen. De Rupel met containerschepen tot in Brussel. Kijk maar eens op dit kaartje. Het Zeekanaal Brussel Schelde met dikke containerschepen. Waarom wist ik dat allemaal niet ?

 

Hieronder beetje fietsen langs de Leie deel 1 (Gent - Zulte). Ook hier weer: wowww!!! Wat een heerlijk fietsland, zo dichtbij. Okť, WalloniŽ en Frankrijk dat fietst anders, maar juist daardoor blijft het boeien. De bron van de Leie bleek een echte bron te zijn, te zien in deel 3. Maar dat deel komt pas online als er belangstelling voor is. Geldt ook voor deel 2. Paar mailtjes is voldoende. (Deel 2 en 3 staan er al).