"Abusievelijk niet gecommuniceerd"

 

Wethouder Ploegaert, 9 oktober, commissievergadering, over Draaibrug,

ABUSIEVELIJK niet gecommuniceerd, sorry daarvoor.

Ik luister nog eens. En nog eens.

Goh, ik had even moeten bellen. Eigenlijk is het mijn schuld dat de Draaibruggeraat om zeep is.

 

Zitten al deze raadsleden echt voor spek en boon, i.i.g. sinds 2 mei, 2018 ?

Die avond fantastische reacties van raadsleden/vertegenwoordigers. Met Draaibrug op de publieke tribune, hoopvol kijkend naar hun volksvertegenwoordigers.

 

Maar het allerbelangrijkste zinnetje van die brief bleek een wassen neus. We werden TOTAAL NIET  op de hoogte gehouden. Enige vorm van overleg kwam er niet. Raadsleden die ook later vele keren iets meegaven aan het college (regel het, neem contact op, overleg met Draaibrug) bleken geen enkele invloed te hebben.

We hoorden niets, de weegbrug bleef een prachtige zomer lang een lelijk ding, dagelijks tastbaar bewijs dat we besodemieterd worden.

Oh nee, ik had even moeten bellen, niet al die mail, de krant of tv, even bellen, heb ik niet gedaan. Mijn schuld dat Draaibrug totaal niet meer in jullie gelooft. Theo heeft gewoon niet goed gecommuniceerd.

 

Oh en meneer de wethouder, ik heb NOOIT gezegd dat er NIETS gedaan is, absoluut niet. Lees mijn mailtje “NIETS” (en al die andere) er maar op na. Draaibrug heeft NIETS gehoord en niets gezien, van half mei tot 1 oktober, ondanks de beloftes, dat heb ik gezegd en veelvuldig herhaald. (zie mail 19 september).

 

Dat chronisch NIET communiceren heeft Draaibrug de das om gedaan.

 

 

 

Nog iets recht zetten: ik loop NOOIT, werkelijk NOOIT naar de krant. Ik communiceer er wel mee, en weet U, ik kreeg het verzoek of ik hen op de hoogte wilde houden. En jawel, dat heb ik gedaan.

Uit Uw woorden begrijp ik dat U het niet op prijs stelt dat ‘het’ in de krant komt. Wat ik dan weer niet snap: waarom geeft U ons dan een vaag antwoord via dezelfde krant ? Daardoor weet Draaibrug nu toch al iets. Krijgen we binnenkort nog meer,  die notitie bijvoorbeeld? Of moeten we allemaal bellen ? Dood als we zijn, blijven we wel lopende zaken afhandelen.

 

Nog even verder luisterend naar geluidsfragmenten hoorde ik rare dingen:

 

“Draaibrugse toestanden”  uit de mond van dhr. Dufossé. Het ging niet over Draaibrug, maar over slecht communiceren in andere zaken. (Ook daar abusievelijk, vroeg ik me af). Goh, leeft de Draaibruggeraat toch nog voort in zo’n uitdrukking, dat zou mooi zijn. En triest.

En dan hoor ik verdorie een hele rits raadsleden pleiten voor meer duidelijkheid over hoe burgers de gemeente kunnen bereiken. (Kramer, Quaak, Dufossé, Flikweert, Klein Hesseling, misschien nog meer maar toen heb ik doorgespoeld). De burgemeester pleit zelfs voor een werkgroep. Als ervaringsdeskundige met zéér veel praktijkervaring wil ik best helpen. Maar lijkt me verstandiger eerst een andere werkgroep aan het werk te zetten. De werkgroep “Hoe communiceren we als gemeente met de burgers die de weg naar de gemeente wel gevonden hebben”. Ook daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Maar ik snap er dus geen zak van: aan de ene kant laten jullie ons verzuipen terwijl jullie tegelijkertijd aan de andere kant actief aan de slag gaan om burgers er meer bij te betrekken. De uitleg horen we graag tijdens het kernbezoek dat de burgemeester ons heeft toegezegd.

 

mvg Theo Buijsse, Draaibruggenaar.