De Draaibruggeraat

Wat ging er mis.

November 2017 vroegen we aandacht voor de weegbrug, meteen daarna ook voor de tramhuisjes, koelhuis en overlast. Mailtjes, inspreken, de krant, het kreeg allemaal veel aandacht maar bracht niets concreets op. Tot...

de brief van 27 mei, na maandnelang vragen en zagen, maar het leek plots (weer) zo mooi. Op alle door ons aangedragen punten werd actie ondernomen. We voelden ons serieus genomen, als dorpsraad, als burger. En dit citaat vond ik echt fantastisch, een stuk waardering na al ons werk:

 

Goed hŔ.

Maar we hoorden nooit iets. Helemaal NIETS. En de maanden daarna nog meer NIETS.

We stuurden mailtjes

en nog meer mailtjes

het kwam in de krant

omroep Zeeland kwam langs

en ja, heel regelmatig spoorden meerdere raadsleden het college aan om contact met ons op te nemen en ons op de hoogte te houden.

MAAR DENK NIET DAT HET DAN WEL GOED KOMT.

Die door ons gekozen raadsleden hebben gewoon helemaal niets te vertellen.

Als we al eens iets hoorden, was dat via de krant.

En natuurlijk hoor je toevallig wel eens wat. Maar eens even iets laten weten ..... NIETS.

Zo maanden maandenlang geminacht worden door je eigen gemeentebestuur,

dat verdraag zelfs ik niet.

Toen die ene wethouder ons openlijk te kakken zette met een fout verhaal (bordjes vrachtverkeer), toen konden we het nog opbrengen dat foute verhaal recht te zetten (klik hier en/of hier als je wilt teruglezen hoe). Het kwam uiteindelijk goed (wie zegt daar nou: dankjewel Draaibrug en sorry, ik was niet goed ge´nformeerd. Mwah, geen probleem, alleen wie niets doet maakt nooit fouten).

Die bordjes kwamen er. Maar niet de informatie waar we zo vaak op aandrongen.

Reden om het bijltje erbij neer te gooien.

 

Zegt die andere wethouder, toen de Draaibruggeraat al niet meer bestond: "Theo, had toch even kunnen bellen." Na al ons gebedel om info beweert hij dat er "Abusievelijk niet gecommuniceerd is". Zegt 7 keer sorry en daarmee is zijn kous af. Wat ik daar van vond? Klik maar hier.

En de raadsleden? Die andere wethouders? De burgemeester?

Ze zaten erbij en keken ernaar.

En dan een maand nadat ze ons de nek omgedraaid hadden, kwam alsnog de informatie. 31 oktober 2018. Als de Draaibruggeraat nog zou bestaan, zou ze daar zeer content mee zijn.

Oh ja, de burgemeester kwam nog met een voorstel: "Zullen we een werkgroep in het leven roepen om burgers te leren hoe ze met ons kunnen communiceren". Galgenhumor is van alle standen.