Draaibrug, 19 december. Aan de gemeente en rechtstreeks aan U. Ik houd van dat rechtstreekse. Precies zoals de mensen mij benaderen kan ik U benaderen en als U wilt kunt U meteen terug reageren, als raadslid, fractielid of gewoon als mens. Dank daarvoor.

 

Overlast

 

Observatie posten, in auto’s en huizen, jawel, op Draaibrug. Wachten totdat het fout genoeg gaat en dan komen de overval wagens, het arrestatie team, een krijsende kettingzaag maakte korte metten met de voordeur van een krakkemikkig maar monumentaal pand, verstopt achter een bouwvallige weegbrug. Mannen worden meegenomen en de dag daarna las U er over in de krant. Misschien dacht U ook: “Alweer Draaibrug”.

Alweer.

Altijd weer wordt het even wat rustiger om daarna opnieuw de kop op te steken. Het komt altijd weer terug. Die scheurende banden en opvliegend grind van auto’s, scooters, brommers. Altijd weer rare snuiters die zich proberen te verstoppen. Altijd weer verkeerde handel in die tramhuisjes. Kijk eens naar dat kaartje dat ik U eerder toestuurde, al die rode pijlen duiden mogelijke vluchtroutes aan, das handig. Aardedonker ’s nachts, ook handig. En verstopplekken, plekken waar niemand je ziet omdat er niemand woont of werkt, in en achter lege gebouwen zoals tramhuisjes, het oude koelhuis, wegrottende schuurtjes in mottige achtertuinen, ideaal. Overdag als spelende kinderen daar ook verstoppertje spelen of op dezelfde onverharde wegen racen met hun skelters. Gruwelijk eng. Begrijpelijk dat er af en toe enkele boze mannen met dreigende voorwerpen in hun handen ‘een indringend gesprek aan gaan’ met kopers of verkopers. Nee, dat mag niet, maar ’t zal potverdorie je kind maar wezen.

Draaibrugse nachten kunnen lang zijn als je uit je slaap gehaald wordt door gierende banden, slaande deuren, geroep en gevloek, of vrolijk lallende broekventjes die totaal niet meer weten waar ze zijn.

Nu, 19 december 2017, is het weer rustig, voor hoe lang?

De burgemeester had het tijdens de raadscommissievergadering opgewekt over ene Damocles. Er zou door Damocles eerder opgetreden kunnen worden. Snijdt een dergelijke opmerking hout? Stelt het U als raad gerust ? Heb Damocles diagonaal doorgelezen maar geruststelling voel ik absoluut niet, het lost namelijk helemaal niets op, hooguit rukt het arrestatie team wat sneller uit, maar ze blijven terugkomen, zeker weten, tenzij.

 

U zult toch zelf op moeten lossen.

 

Top-deskundigen, de bewoners, blijken heel unaniem over die oplossing, hieronder verwoord.

Pak die huizen in de rode cirkel en het koelhuis daadkrachtig aan:

Theo B.