Draaibrug 11 dec. 2017

 

Geacht gemeentebestuur

 

Woensdag 6 december ingesproken tijdens vergadering raadscommissie. Mijn slechtste spreekbeurt ooit. Maar, toch veel wijzer geworden die avond. En optimistischer. Een wethouder die toezegt de weegbrug aan te pakken, een burgemeester die aangeeft dat toekomstige overlast sneller aangepakt kan worden, hmm, goed zo. Hoewel ??

Eerst de hand in eigen boezem: 3 onderwerpen in één keer aankaarten, en dan denken dat je dat in 5 minuten kunt toelichten, inclusief uitleg over plattegrond, zelfs als je uitlegger van beroep bent, dat is overschatting. Had ik anders moeten aanpakken. Vanaf nu ga ik het dan ook opsplitsen:

  1. de weegbrug

  2. de monumenten

  3. de chronische overlast op Draaibrugge

 

In dit schrijven nog even over de weegbrug, aanvulling op eerdere info. Vooral afkomstig van dorpsgenoten die de verloedering zat zijn.

 

De brug zelf is dus onderdeel van de openbare weg. Het probleem los je niet op met een alleen een paar nieuwe planken. Bovendien, onder die planken ligt een ongetwijfeld zwaar roestende, zwevende weegconstructie, verbonden met het weegapparaat in het weeghuisje. Eventuele nieuwe planken worden gedragen door die constructie.

Er moet ook een afweging gemaakt worden of de brug nog vrij toegankelijk blijft voor alle soorten verkeer die terplekke even willen parkeren of omkeren. Zoniet, op welke manier ga je het dan afzetten ?

En het weeghuisje ? Voor veel te veel geld opkopen en opknappen ? Of die makelaar tevens eigenaar aansporen het op te knappen? Is hij vast niet gevoelig voor, vrees ik (zie Steenbergen, daar wordt al meer dan 7 jaar tegen een verpauperend pand van deze makelaar gestreden).

 

Misschien toch handiger de weegbrug weg te halen ? Een mooi bloemenperk met beplanting hoog genoeg om het weeghuisje aan het zicht te onttrekken, ervoor in de plaats. En dat huisje ? Ach, als die brug weg is wordt het een koopje en is er vast wel iemand die er tuinmeubilair en fietsen in wil stallen. De fundering van het weeghuisje is trouwens gekraakt. Kijk maar op onderstaande foto. En die foto is al oud, de tijd dat de vorige verkoper er ook al niet naar om keek. 15 jaar geleden ? Denk dat het toen verkocht werd aan de huidige makelaar, maar dat is gokje.

 

Draaibrug liet weten niet echt aan de weegbrug gehecht te zijn. Maar dit uitzicht zijn we met z’n allen nu wel héél erg beu !! Nog eens jarenlang afwachten op onhaalbare oplossingen ……. nee toch ?

 

Tot zover punt 1. Punt 2 en 3 een ander keer.

 

Dan tot slot nog een paar vragen aan, eh…..  aan de griffier denk ik. (Is echt een ontdekkingsreis, hoe werkt het ook alweer, maar ik krijg van alle kanten hulp, geweldig, en dank daarvoor).

 

 

 

 

Met hartelijke groeten

namens de Draaibruggeraat

Theo Buijsse

 

Ah, de afspraak is zojuist gemaakt, 4 januari overleg met wethouder Van de Vijver en Ploegaert. Ook drie ambtenaren zullen aanschuiven. Drie kwartier maximaal, dat is 15 minuten per onderdeel. Kijk er naar uit, echt fijn om serieus genomen te worden.