11 mei 2020

 

Beste Draaiburgers en geďnteresseerden.

 

Het wordt druk in ons centrum. Behalve de bushalte wordt deze maand ook de weegbrug onder handen genomen. Eindelijk verlost van die lelijke afzettingen.

En er is meer goed nieuws.

Zoals eerder al aangegeven vond er een onderzoek plaats naar mogelijkheden voor de oude tramremise. Dat onderzoek, uitgevoerd door Boei, is inmiddels afgerond. Hun voorstel is om het oudste koelhuis te veranderen in een woning met een aantal bed & breakfast appartementen. Om de restauratie te financieren kunnen op de ernaast gelegen grond drie huisjes worden gebouwd.

En ja, er zal nog wel een en ander geregeld moeten worden, maar ik ben zeer enthousiast. Haalbaar, absoluut, ben ik van overtuigd. Vorig jaar bezocht ik een bijeenkomst van het restauratiefonds. In Gouda. Daar lieten ze me een gerestaureerd kaas-koelhuis zien. Vooraf heel goed te vergelijken met ‘ons’ koelhuis. Na de restauratie een prachtig gebouw met appartementen, met allerlei hedentijdse voorzieningen en toch bleef de historische uitstraling van dat koelhuis behouden.

Dat kan hier ook, het zou Draaibrug een enorme oppepper geven, daar ben ik van overtuigd.

Wil je de plannen graag eens inzien? Mail me even en ik stuur het je toe via Wetransfer.

 

Wat valt nog meer te melden?

Een zwart kabelslot gevonden in de berm van het wegje naar opslagplaats provincie (Oude Sluisseweg). Heb jij de sleutel, kom dan even langs op Draaibrug 30.

 

Afgelopen seizoen ving ik 33 bruine ratten. De gemeente komt wel maar vangt helemaal niets. Vergif mag niet meer, dat is dus dolle pret in rattenland.

 

En er kwam een krantenartikel van weleer binnen, over 4 Draaibrugse buschauffeurs die ‘gevangen’ zaten in Engeland. Een boeiend verhaal, de heer Loek Weerd wees me er op. Bedankt daarvoor. Hij stuurde me ook een prachtige foto die daarbij aansluit.
 

“Bijgaand ook nog een foto van mij grootvader, grootmoeder, samen met 1 van hun 3 dochters (Betsie, rechts), kleinzoon (Piet in het midden) en bezoek uit Engeland, (links) een dochter van de mensen waar mijn grootvader in Congelton bevriend mee was geraakt en waar Betsie mee correspondeerde.

In 2013 heb ik haar bezocht in Engeland en kreeg diverse foto's mee, waaronder deze.

Ik vermoed dat de foto is genomen helemaal aan het begin van de Langeweg. “

 

Wie weet, komen er nog meer foto’s tevoorschijn tijdens de voorjaars schoonmaak, ze zijn van harte welkom.

 

Op de site is inmiddels het verhaal van Tinus Tortel verschenen. Een bijzonder verhaal over een Draaibrugse holenduif.

 

Genoeg te lezen, bij voorkeur op een regenachtige dag.

 

hartelijke groeten

Theo Buijsse