Lopende 2021 zaken, klik of tik hier.

 

Hieronder het recent verleden (2019-2020).

 

Het sleept al sinds 2017. Klik hier om dat terug te lezen (zet je schrap, je leest er hoe de Draaibruggeraat om zeep werd geholpen).

 

 

Lopende zaken afronden,

een voornemen en tegelijkertijd een belofte.

Onze weegbrug, tramhuisjes en (oudste) tramremise.

Hieronder redelijk laatste ontwikkelingen. Verderop: "Na het kernbezoek van 3 juli 2019"

 

2020

december  infootje, klik hier of daar.

 

de Draaibruggeraat stopt. Elders uitgebreide details. Hier een persoonlijk nootje (augustus).

 

eind juni bericht van de gemeente om krakkemikkigste pandjes aan te pakken.

 

eind mei wordt de weegbrug eindelijk verwijderd en dichtgestraat. Kwam zelfs in de krant. Klik hier voor foto-reportage.

 

11 mei: info brief rondgestuurd. Klik hier om die brief te lezen.

 

6 mei komt de melding dat weegbrug volgende week (week 20) zal worden dichtgestraat.

 

17 maart: een brief met korte uitleg over lopend zaken.

 

12 maart kwam er al een hoopgevende reactie, meteen rondgestuurd naar Draaibrug en stadsraad Aardenburg ter info, samen met nog wat Draaibrugse zaakjes. Klik hier om die mail te bekijken.

 

10 maart werd er in een commissievergadering over gesproken. Dhr. Keijmel (Onafhankelijk West) stelde vragen. Wethouder Ploegaert gaf antwoorden. Via de website van de gemeente hoorde ik zijn altijd geruststellenden woorden:

Onlangs contact gehad met gemeentewerken, 'joh, kunnen jullie niet eens die planken eruit halen, zand erin en opnieuw bestraten'.
En ook toevallig had hij de eigenaar van de tramhuisjes weer uitgenodigd voor een gesprek. "Gelukkig woont hij hier vlakbij, dus als Mozes niet naar de berg toe wil komen, zoek ik hem zelf op".

Het mailtje waar het om ging, kun je hier lezen.

 

 

Na het kernbezoek van 3 juli 2019 waren de verwachtingen hoog gespannen.

Om te zien wat er toen besproken en besloten is kun je hier klikken om de notulen in te zien.

 

Zo ongeveer een half jaar later hield de Stadsraad Aardenburg haar jaarvergadering. Kort daarvoor heb ik de gemeente gevraagd om een tussenstand van lopende zaken. Die tussenstand kwam er en de Stadsraad heeft er uitvoerig aandacht aan besteed. (Jammer dat er slechts enkele Draaibruggenaren aanwezig waren!)

 

In december verschenen de dranghekken op Draaibrug. Afschuwelijk gezicht en reden om toch maar weer wat te ondernemen, dit mailtje naar de gemeente. Geen enkel raadslid reageerde. Maar de tussenstand belandde uiteindelijk wel in mijn mailbox. Wat er in al die tussenliggende maanden is bereikt? De overdracht van de weegbrug, van provincie naar gemeente, is na ruim drie jaar een feit.

 

En ding is heel erg duidelijk: HET SCHIET NIET OP. En we kijken al maandenlang tegen een ijzeren gordijn.

Nog maar een mailtje.

Inspreken voor de zoveelste keer? Ach, op al mijn vragen of er al schot in de zaken zit, zal eenzelfde antwoord komen: 'We zijn er mee bezig'.

Achteroverleunen?

Nee, nog maar een mailtje, pittiger.