Alles uit deze mail en eventuele bijlagen

mag worden vermenigvuldigd en verspreid.

 

Beste raadsleden, college en betrokkenen

 

Ongetwijfeld hebben ook jullie het nieuws van gisteren niet emotieloos aanschouwd. Ons kabinet is opgestapt. Niet verrast, toch verbijsterd. Met welk doel, persoonlijk belang, partijbelang, landsbelang?

Tijdens het journaal verschijnt een lijstje met, laat ik het maar eenvoudig ‘verbeterpunten’ noemen, in beeld.

Als allerlaatste punt stond daar:

De overheid moet leren luisteren naar problemen”.

Als allerlaatste.

Dat ene verbeterpunt bleef hier hangen, de overheid, mijn overheid, jullie, mijn gemeentebestuur.

Niet één reactie op mijn vorige mail, een mail waarin ik voor de zoveelste keer aandacht vroeg voor problemen. “Mijn overheid moet leren luisteren”.

Hoeveel jaren ben ik al bezig met dezelfde vragen?

Telkens weer opnieuw moest ik jullie aandacht vragen, vaak kwam die pas na een inspreekbeurt, nadat de pers het oppakte, of de tv. 

Bekende kost, het ettert maar door.

Dat ene zinnetje, hoe treurig ook, heeft me een energieboost gegeven. Dacht ik een tijdje terug: “Dat ’t stikt ook”, ik ga lekker in mijn natuurgebiedje de wereld verbeteren. Nu zit ik weer barstensvol energie. Achterover leunen kan niet, kunnen jullie dat wel?

Draaibrug heeft problemen, die kun je als bestuurder toch niet negeren en regeren ?  Daarvoor zitten jullie daar niet. Jullie zitten daar om naar ons te luisteren, persoonlijk. Verstoppen achter een ambtenaar, een college, een wethouder, te makkelijk. Luisteren, er iets mee doen, toch minstens reageren.

Hoeveel mails, inspreekbeurten gaat het me nog kosten?

Komende tijd ga ik jullie daarover absoluut op de hoogte houden.

Wat vandaag betreft: veel sneeuwplezier

 

en dan ……….

Voordat ik bovenstaand mailtje verstuur, heel even naar het verslag van jullie cie vergadering gekeken (en geluisterd). Waar moet ik luisteren om iets te horen over mijn ingezonden brief. Waarom stond die brief niet bij de ingekomen stukken, waarom heb ik geen ontvangstbevestiging gekregen? Diagonaal klikkend kom ik bij de Actiepuntenlijst, bingo, Draaibrug. Staat Draaibrug bij de actie puntenlijst? Echt, of was dit toeval?

Dat het weer de PvdA is, ja, eerlijk is eerlijk, die luisteren vaak stukken beter dan de rest, houden het ook het langste vol. De vraag is wat vaag en het antwoord horen we al jarenlang:

“Meneer Ploegaert is er mee bezig”,

en altijd heeft hij dan een opmerking over iets wat er zijdelings mee te maken heeft en hupsakee, hij komt er weer mee weg, de hele raad leunt weer tevreden achterover.

En dus wordt de eerstvolgende mail naar jullie heel concreet en heel eenvoudig, zodat de wethouder niet weer om de pot kan draaien.

Overigens ook wel knap hoor: als je die tramhuisjes bekijkt schieten de tranen je in de ogen, en wat zegt meneer de wethouder met trotse zelfvoldane stem over ‘herhuisvestiging van één van de bewoners’. Is dat een nobele daad?  Of een door de gemeente veroorzaakte noodzaak.  Niemand die erdoorheen prikt, vreemd. Persoonlijk belang, partijbelang, Draaibrugs belang ?

De geur van appelflappen

Sneeuwmannen op straat

Prettig weekend verder en tot de volgende

 

Groeten Theo B.

 

 

 

mailtje