Alles uit deze mail en bijlage(n)

mag worden rondgestuurd

vermenigvuldigd enz.

Aan ons gemeentebestuur

 

Prima actie, die regentonnenactie. Nou ja, wel raar dat ik naar het gemeentehuis moet om te betalen. En dan later nog eens moet gaan staan dringen en wringen om mijn tonnetje op te halen daar in Oudestad. (* zie onderaan)

 

Is er een raadslid, wethouder, misschien zelfs een burgemeester die weet hoe ver het met onze tramhuisjes is? De restauratieplannen zijn inmiddels toch wel al klaar. Het is na alweer vele maanden dringender noodzaak. Wie wel eens ter plekke kijkt, heeft dat vast ook al geconstateerd. Zitten we nu in de koude of de warme aanpak van die tramhuisjesmelker. Hij zou toch mee werken, laat die toezegging nou niet verslonzen.

Dan dat prachtige BOEI-plan voor ons ander industrieel erfgoed, de allermooiste imposante tramremise, zo’n 130 jaar oud.

Inmiddels ligt er vast al een voorstel bij de raadsleden.

En ???

Wordt het wat.

Wanneer ???

Heeft U gezien dat onze jongste remise inmiddels is afgebroken?

De bijbehorende grond is ook onderdeel van dat prachtige plan, dus nu is het ideale moment om plannen concreet te maken. Bespaar ons nou asjeblieft een jarenlange bouwput.

 

Ongetwijfeld bent U, betrokkenen, goed en regelmatig op de hoogte gehouden. Mag ik de wethouder, meneer Ploegaert, vragen om ons Draaiburgers, directer betrokkenen, ook op de hoogte te houden. Eens per kwartaal moet toch lukken. En indien nodig, tussendoor de actuele ontwikkelingen. Alvast bedankt.

 

Tot slot iets heel anders, een uitnodiging. Afgelopen jaar heb ik op eigen houtje een juweeltje van een natuurgebied aangelegd. Voor de leuk. En om dat stroperig gedoe van hierboven te ontwijken. Het gebiedje laat zien hoe je met weinig middelen een voor allerlei dieren aantrekkelijk leefgebied kunt creëren. Een oase van diversiteit omgeven door grote strak ingerichte productieve onmisbare akkerbouwpercelen. Een andere weg naar “Natuurinclusieve Landbouw”? Nee hoor, door de leek.

Met veel plezier leid ik er mensen rond. Mocht het Uw interesse hebben, dan hoor ik het graag en spreken we af. Het gebiedje is inmiddels 7,5 ha. groot, de rondleiding duurt een uurtje. 1,5 meter afstand is daar geen enkel probleem. Geen laarzen is dat momenteel wel.

Voorproefje zien? Kijk eens op www.draaibrug.com, knop <Natuurrakker> Of rechtstreeks naar de allermooiste maand door hier te klikken.

 

Prettige jaarwisseling en een goeie start van het volgende jaar. Hieronder nog een denksel voor die regentonnen.

hartelijke groeten

Theo Buijsse, Draaibrug 30.

 

*

Die betaling had makkelijk anders gekund, maar ik heb de km’s gemaakt en voor mij persoonlijk bijzonder veel onnodige extra besmettingsmomenten er bij gekregen.

Voor het afhalen een eenvoudige efficiëntere oplossing. Als voorbeeld Draaibrug.

Laat Gemeentewerken alle op Draaibrug bestelde tonnen even op Draaibrug bezorgen op een Draaibrugs afhaaladres (mijn garage ? kosteloos). Stuur degenen die besteld hebben een berichtje met afhaalmoment. Een zaterdagmorgen, tussen 10 en half elf lijkt me ideaal). Geef mij een kopietje van de bestellers (alleen te gebruiken voor regentonnen) en ik regel de rest. Geen onnodige kilometers, geen parkeerproblemen, geen vrije dagen op moeten nemen. En wie die ene zaterdag niet kan, regel ik een later moment.

Soortgelijke afhaalpunten moet toch in iedere kern te regelen zijn. Prachtige taak voor wijk-dorps- en stadsraden.