Dus ettert het deur in 2022.      

En in de loop van 2022 trek ik er de stekker definitief en helemaal uit. Hoe dat voelde is te lezen onder deze link : 15-10-22 Nooit meer tramhuisjes. Eindelijk een stapje vooruit. Natuurlijk hoorden we dat weer niet rechtstreeks.

 

Hieronder het verleden. Maar ga gewoon eens kijken op Draaibrug, houd het in de gaten, en als er in 2023 geen beweging in komt, trek aan de bel. Dankjewel voor je belangstelling.

 

 klik/tik hier voor 2017 2018 2019 en 2020   zolang duurt het al.

 

Nog altijd die twee lopende zaken. De laatste keer dat we er iets over hoorden, was juni 2020 (zie 2020).

Zwijgend aanvaarden dat alles in de onderste la belandt? Het gemeentebestuur stuurt daar op aan, Draaibrug gelooft er niet meer in. Ik wel!! (nou ja, tot begin mei 2021).

Hieronder komt in redelijk logische volgorde wat er gebeurt. En niet gebeurt.

Klik / tik op de blauwe gekleurde datums, daaronder vind je de brieven naar gemeente en/of Draaiburgers.

Ook in 2022 horen we niets. Van de ouwe raad waren we daar al aan gewend, een nieuwe raad met een nieuwe mores, nee hoor, dezelfde stiltes, gewoon helemaal genegeerd worden, totdat iedereen er totaal niet meer in gelooft. Na al dat gedoe, de hele Draaibruggegate, is er dan eindelijk het lang verwachte berichtje in het advertentie-blad.  

Ook ik gooi de handdoek.  "Nooit meer tramhuisjes" voelt als een bevrijding. Zie link hieronder.

 

15-10-22 Nooit meer tramhuisjes. Eindelijk een stapje vooruit. Natuurlijk hoorden we dat weer niet rechtstreeks.

 

12-8-22 de teleurstelling van een half jaar geleden (zie hieronder) wordt groter en groter. Datstikt? Nee, opgeven nooit. Vandaar deze 101ste mail rondgestuurd.

 

3-2-22 en weer zwaar teleurgesteld. De nieuwe contactpersoon horen we alweer niet meer, vermoedelijk onmiddellijk geringeloord, of zoveel achterstallig onderhoud op haar bordje gekregen dat ze totaal niet meer weet wat eerst te doen en, net zo gefrustreerd als wij, zich er maar bij neergelegd heeft. Het systeem is zo rot als een overjaarse mispel.

De komedie over de tuintjes, schandalig toch, de rijke stinkerd wordt gewoon openlijk uit de wind gezet. Ach kom nou, ze wisten het niet dat er meerdere tuintjes barsten van het onkruid en mottigheid. Ze zijn hier zo zachtjesaan allemaal wezen kijken, burgemeester, wethouders, raadsleden, tientallen ambtenaren, handhaving pas nog, de rattenvangers van de gemeentedienst. En de duurst betaalde verzint dan een sommatie voor één huisje. Smeerlapperij, het klopt, al jarenlang hoorde ik het, geloofde het niet, kan toch niet dat er met verschillende maten gemeten wordt. Kan dus wel. En dan zou im me net nu in moeten houden, want net nu vraag ik 4000 euro stimuleringspremie voor het natuurakkerweb. Zo diplomatiek ben ik niet! Nu maar even rustig aan? Tot na de verkiezingen. Wordt het dan beter?

 

11-1-22 toch weer een mailtje. Kort. Spreekt voor zich: eerlijk communiceren.

 

17-12: goed gesprek met nieuw aangestelde contactpersoon, tevens adviseur cultuurhistorie en monumenten. Ze gelooft er in en ik geloof in haar. Allerbelangrijkste: houd ons op de hoogte, als vraag en tegelijkertijd opdracht. En vergeet die treurwilg niet! Bedankt, goed om te horen dat de handhavers door jou weer op weg kunnen. En die bouwplannen eens inzien alvast ......  das een lastige, snapik ook wel.

 

12-12: over huren en Draaibrug. Kort dit keer. En ondanks het hele circus over woon/vakantiehuisjes, toch ook een vraag over Draaibrug. Dankjewel meneer Keijmel, blijf jong en blijf vragen stellen, zo zijn er niet veel meer.

 

25-11: in de rondvraag raadsvergadering worden weer vragen gesteld. De wethouder reageert volgens mij weer naast de waarheid. Maar nee, vandaag hoorde ik dat de rattenvangers toch actie ondernomen hebben. Het kan dus wel snel. Heb onmiddellijk mijn waardering uitgesproken naar de vragen stellende PvdA. Enne, mag ook wel eens genoemd worden: D en T (A. Scheppers) is een partij die ook vaak Draaibrugse vragen stelt.

 

24-11: ratten vrij spel, dus weer mailtje, weer pittig

 

7-11: Deuretteren, een pittige mail in 2 versies. De lange ongekuist

 

25-10: huisjes melker toont interesse, beter veel te laat dan nooit. Maar herkansen mag altijd.

 

25-10: hart van Nederland maakt reportage verloederende tramhuisjes.

 

23-10: aandacht van omroep Zeeland en de krant voor wantoestanden tramhuisjes

 

23-9: jullie slap geleuter, nooit eens doorpakken. 4 raadsleden reageerden. Wethouder leutert als vanouds: "We zijn er mee bezig".

 

7-5: en nog maar eens, met aandacht voor de rol van tramhuisjesmelker De Leyn.

 

14-4: eindelijk antwoorden. Verantwoordelijkheid afschuivend.

 

7-4: ze spelen met ons voeten. Nog altijd geen enkel antwoord, hoe neerbuigend kun je zijn.

 

9-2-2021: commissievergadering met antwoorden van de wethouder.

 

3-2-2021: concrete vragen aan wethouder, hopend op antwoorden komende cie. vergadering.

 

30-1-2021: renovatieplannen, ook weer in slow motion, de 'wethouder P.modus'

 

26-1-2021: frustraties jarenlang, subsidie SBM rijtuig 24

 

23-1-2021: Draaibrug hallo. Stormschade geeft twee stokken om te slaan, eentje om de gemeente op te porren maar ook een om Draaibrug op te porren.

 

16 januari 2021: verontwaardiging werkt motiverend, en ook de aftredende regering helpt. Ondertussen druk bezig met: "Waar waren we gebleven" ? De plannen voor de tramhuisjes, hoever staat het daar mee. En is er inmiddels als iets met het Boei-verslag gedaan. Die vragen stellen voor de volgende commissie vergadering !!

 

30 december 2020: toch maar weer eens aan de gemeente vragen hoe het zit met remise en tramhuisjes.

 

 

 Startpagina draaibrug.com

 

 

 

mailtje