Dag Draaibrug en verre omstreken

 

Kerstboom Draaibrug !  Bedanktee.

 

Mis je het Zeeuws Vlaams Advertentieblad nu onze vaste bezorger een tijdje uit de roulatie is ? Er zijn diverse afhaalpunten in de buurt, o.a. Jumbo Aardenburg en Ledeltheater Oostburg. Je kunt het ook online bekijken op dit adres: https://krant.zva.nu/reader/71922 (of klik/tik hier).

 

Rondje West: van iedere uitgave krijg ik er altijd enkele extra. Als je wilt kan ik een exemplaar in je brievenbus stoppen. Wel even een seintje geven. Of haal zelf een exemplaar op bij Durenkamp (Weststraat Aardenburg).

 

Mooi, die oprechte belangstelling voor mijn natuurgebiedje. En nog steeds is het er prachtig, zeker als er zwermen van wel 150 vogels rond vliegen. Wil je ook (of nog) eens meelopen en rondkijken tijdens mijn wekelijkse rondje, geef maar een seintje. (Rubberen laarzen is aanrader).

Volgend jaar ruime uitbreiding van dat gebiedje. En volgend jaar hoop ik op wat vrijwilligers om in het onderhoud te helpen. Handwerk, nooit meer dan een paar uurtjes. Zie je dat zitten, laat van je horen.

Of dat gebiedje iets te maken heeft met ‘Natuurinclusieve Landbouw’? Nee.

Alles nog steeds met wisselende regelmaat te volgen via mijn website draaibrug.com . Knop <Natuurrakker> en dan onder het knopje <Actueel>  vind je nu kleurrijke herfstfoto’s.  Persoonlijk vind ik de knop <Juli> nog steeds de allermooiste. (Als je hier klikttikt ga je daar rechtstreeks naar toe).

Minder kleurrijk en totaal ander genre: een unieke foto van de SBM speeltuin op Draaibrug. (Om ze te zien, klik/tik hier). Zo moeten er meer zijn. Is dit geen ideale tijd om op zoek te gaan naar oude foto’s ?

 

Hoe het met de tramhuisjes en de tramremise staat ? Geen flauw idee. Krijg er ook helemaal geen enkele vraag meer over. De aftakeling wint het nog steeds ruimschoots van het herstel.

Af en toe komt er wel nog eens een vraag over andere Draaibrugse probleempjes. En of ik er iets aan wil doen? Soms wil ik dat. Soms niet. Hoe vaker dezelfde vraag voorbij komt, hoe groter de kans dat ik er achter aan ga, logisch. Maar de kracht van “alleen voor z’n allen” is verdwenen. En dat is op het gemeentehuis ook door gedrongen.

 

 

 

Het rattenprobleem hoor ik van alle kanten. Mijn eigen tuin voorop. Zestien stuks alweer!!! De vorige seizoenen telkens tussen de 50 en 60 exemplaren.

De grote ratten-vragen blijven: waar komen ze telkens weer vandaan  en waar halen ze hun eten ? Niet van mij, want hier zit ’s nachts alles potdicht. (Uitgezonderd appels en bieten, maar die worden dagelijks gecontroleerd). Dus eten ze absoluut elders.

Een tweede probleem wat ik van meerdere kanten hoor, en waarvan ik zelf ook vrijwel dagelijks overlast ervaar: houtkachels. Een gevoelig onderwerp waar ik voorlopig mijn vingers niet aan ga branden. Zoals eerder al eens gemeld: duim omhoog voor de mensen die hun houtkachel niet stoken bij windstil en/of mistig weer.

 

 

Ook een duim voor al die mensen die hun zak niet buiten zetten op Kerstdag. Blij niemand te kennen die dat wel doet.

Al jaren heb ik een webblog. Sinds 2004 of zo. Deze winter wil ik daar wekelijks iets aan toevoegen. Interesse om te lezen?

 

Hartelijke groeten

Theo B.