Theo B te D op fb  Nog niet zo lang. Wel gooi ik al een computerleven lang regelmatig allerleis op mijn website.

Hieronder valt te lezen wat ik eerder op facebook (fb) plaatste naar aanleiding van Burgerberaad Sluis.

Graag lezen is een voorwaarde, mijn manier van schrijven kunnen verdragen ook. Zelf vind ik het best meevallen. 

De facebook berichtjes zijn onveranderd overgenomen, ongeacht of ik er nog steeds zo over denk. Wel is hier en daar een stukje in vette tekst veranderd. Op facebook krijg ik dat nog niet voor elkaar.

Veel leesplezier. Alles uit deze teksten mag straffeloos worden overgenomen, gedeeld of op andere manier worden voortgeplant. Je mag het even laten weten, voor de leuk, maar hoeft niet. Reacties via fb of via mail.

 

Vooraf: ik stond niet te popelen. Mijn geloof dat de politiek burgers echt serieus neemt ..... Hoe vaak ben ik daar al ingestonken?  Maar ok, nieuwe kansen enzo, en mijn lief zei dat ik het moest doen. Zij gaf niet de doorslag, maar onderstaand vraag en antwoord wel:

Maar ik heb geen verstand dit soort dingen. Heeft het dan wel zin om mee te doen?

Zeker! Het gaat er vooral om dat jij vertelt wat je belangrijk vindt.

Ok, ik vertel graag over wat ik belangrijk vind, dus ...... hup en vooruit.

 

13 maart

"U bent één van die inwoners die uit de loting naar voren kwam. U kunt dus meedoen."

Dit las ik in een brief die ik van de gemeente kreeg, dus ik denk: "Goh, ik kunt meedoen". Of ik daar vrolijk van werd, daar kom ik later op terug. Eerst nog even de brief met "U kunt dus meedoen".

Om te bepalen of ik wel mee wil doen, lees ik redelijk aandachtig de rest van de 6 kantjes gemeentelijke informatie. En dan blijkt dat het helemaal niet waar is dat ik mee mag doen, integendeel!!! Ik ben alleen nog maar ingeloot, samen met 10.000 andere inwoners. Ik kunt meedoen aan een verloting van de gemeente. En ja, typisch gemeente, duidelijk communiceren is een kunst die ze maar niet onder de knie krijgen.

Ok, of ik er blij van word dat ik een miniem kansje heb om mee te mogen doen aan het Burgerberaad G1000Sluis.

Nee.

We hebben toch stads- en dorpsraden. Die worden gewoon weer volledig gepasseerd?

Stel dat ik een gokje waag.

Heel interessant, wat gaat mijn gemeente doen met het resultaat van het noeste werk van het burgerberaad? Galgenhumor van de bovenste plank alweer lees ik dan: "de gemeente kan er voor kiezen om uit te leggen waarom de voorstellen van de burgerraad NIET worden overgenomen".

't Heeft wel al veel geld gekost, een (extern?) bureau, ah, en ik heb een code gekregen: S2583424. "U kunt dus meedoen". Jij vast ook. Heb je er ook zoveel zin in, wil jij ook zo graag horen waarom burgervoorstellen niet worden overgenomen, grijp je kans.

(320 op 10.00, best grote kans, wie weet tot ziens tijdens de warme maaltijd in de Sporthal, in het gezelschap van een tafelmaker, gaaf toch. Dat ze dat allemaal voor ons doen.)

 

 

24 maart

Burgerberaad G1000Sluis.

Iedereen krijgt kans om mee te doen.

Het loopt niet al te lekker met de aanmeldingen, en dus worden er herinneringen verstuurd. Met prominent in beeld "Hoe wordt de gemeente Sluis duurzaam". Niet zomaar op een blaadje, nee, stevig dik karton, onnodig groot, in kleur. Nou, dat kan duurzamer. En minder duur, maar of het de bedoeling is dat Sluis ook minder duur wordt?? Ik betwijfel.

En pas op hè, de gemeente hoeft de burgerraadadviezen niet over te nemen! Das nog wel een dingetje. Verder houd ik mijn mond, anders word ik zeker niet ingeloot. Of maakt dat niet uit?

 

13 april

Ben er bij, bij het burgerberaad van gemeente Sluis. En ze zijn maar wat blij met mij, want aantal aanmeldingen is minimaal, er hoefde geeneens geloot te worden.

Waar ik bij aanmelding niet bij stil gestaan heb: ik kan er niet naar toe, met het openbaar vervoer.

Meteen een goed punt voor dat burgerberaad.

Je kunt er wel gratis parkeren, daar is wel aan gedacht. En eten en drinken. En wat me het meest aantrok: je hoeft niet slim te zijn. Als je maar een auto hebt.

 

17 april

Burgerberaad gemeente Sluis.

Een hele zaterdag beraden in Cadzand, hoe vat ik dat samen voor wie er niet bij was?

Vond het super gezellig. En dat had ik absoluut niet verwacht.

 

26 april

Burgerberaad gemeente Sluis.

Weer gezellig. En weer: zoveel verschillende inzichten. Weer hebben ook anderen volkomen gelijk. En weer schieten we (mijn groepje burgerberaders), tekort.

Op zoek hulplijnen. Een joker. Verdieping.

Iemand die ons wil helpen bij 'de zorg van piepjong tot stokoud, in gemeente Sluis'.

en ook

Iemand die ons wil helpen bij 'het verenigingsleven van piepjong tot stokoud, in gemeente Sluis'.

Help ons met een goed verhaal. Tips. Aanwijzingen.

Of help "mijn groepje" door dit berichtje te delen. dankjewel.

28 april

Tweede bijeenkomst Burgerberaad achter de rug. Weer een forse tijdsinvestering (19.30 tot 22.30). Weer gezellige mensen. Maar .......

Jewel, genoeg aandachtspunten, massa's onderwerpen die echt beter moeten in Sluis. Die opsomming is niet moeilijk. Maar dan? Levert het wat op, wordt de wereld er straks ietsje beter van. Met deze werkwijze ..... heb mijn twijfels, grote twijfels, we mogen ons gedacht weer eens zeggen, maar dan. Eruitstappen, dacht ik vanmorgen, denk ik nu. Of het nog een kans geven, erin geloven. Geloven in het nut van samen een hapje eten, samen een filmpje maken, samen whatsappen om te zien wat anderen doen, online samenkomen. Zonder verslaggeving, want dat leest toch niemand. Oneens.

 

11 mei

Burgerberaad Sluis. Krijg er echt steeds meer het zuur van. Wie een gedetailleerd verslag wil zien, dat kan.

 

25 mei

Burgerberaad.

Uitverkoren.

Zwelgend in overdaad op allerlei manieren. Niets mag gewoon zijn. Ook woorden niet.

Een gespreksleider is te gewoon, dat wordt 'tafelaar'. Contactpersoon, zodat je meteen weet wat bedoeld wordt? Neenee, dat wordt een schakelaar.

Kom je eindelijk thuis en zeg je tegen je lief "Onze werkplaats bestaat enkel uit schakelaars zonder tafelaar". Weet ze meteen dat ik weer ergens iets te lang aan het burgerberaden geweest ben. "Zullen we nog iets drinken?" "Neenee, heb echt genoeg".

 

wordt ongetwijfeld vervolgd.