Phacelia en borage vormen dit jaar (2021) het hoofdmenu.

Totaal anders dan vorig jaar toen bladramenas en gele mosterd overheersten. Weer heel heel veel bijen, hommels, vlinders en allerlei vliegend/kruipend spul. Het oude deel met klaverhoning, luzerne, kaardenbol trekt andere soorten aan waardoor 1 + 1  echt heel heel veel wordt, een diversiteit waar ik vol bewondering naar sta te kijken. En tegelijkertijd het besef dat het zo gemakkelijk te realiseren is.

Mijn namenkennis van dat spul is zeer beperkt. Hommels en trage vlinders zijn het makkelijkst. En beetje geduld èn de juiste spirit om het echt uit te zoeken. Maar ook zonder naam zijn ze mooi.

Heel even was er een moment: zit er daar nou jonge patrijsjes, daar in de verte, schichtig van het ene dicht en hoog begroeide deel naar het andere sprintend, fladderend? Bruinachtig en echt niet groot. Helaas ..... het waren jonge fazantjes. Moeder fazant nooit eerder gezien, geen één, alleen de haan heel regelmatig.

 

De eerste foto's zijn begin augustus.

Die daarna is een mix van tweede helft juli en begin augustus.

 

 

De bij hierboven ???

Klaprozen en kamille in de braakstrook, daarachter de uitbundig bloeiende phacelia en borage (hierboven).

Hieronder het 'oude' deel met de gele honingklaver, paars/blauwige chicorei en de foto daarnaast/onder zie je kaardenbol.

Hieronder het grasland, volop in het zaad maar zonder bemesting veel opener dan vorig jaar. Helemaal geen andere kruiden!!! Nou ja, stukje heermoes en aan de rand iets winde-achtigs. Heel benieuwd wie hier de komende tijd komt foerageren. 

Eerste zonnebloem:

 

 

mailtje