Alles uit deze mail en bijlage mag worden gedeeld, doorgestuurd enz.
 


 

Beste raadsleden, wethouders, burgemeester, ambtenaren

 

Heb asbestprobleem, en in de week van het asbest werd ik weer eens met mijn neus op dat gevaarlijke spul gedrukt.

Al jarenlang probeer ik mijn asbest golfplaten op een verantwoorde manier weg te krijgen. Lukt niet. Nu ook weer bedrijven benaderd om offertes op te stellen: geen enkele reactie.

Zelf doen? 

Volgens MilieuCentraal (BNdeStem 11 sept. 2023):

1.     kost dat slechts een paar honderd euro.

2.     kunnen gemeenten helpen door een container neer te zetten.

 

In Sluis werkt dat anders, of ik doe iets verkeerd.

Eerder al heb ik asbest ingeleverd bij de milieustraat. Op een totaal onverantwoorde manier. Inpakken in duur plastic dat aan alle kanten open gescheurd is voordat je het in de milieustraat-container krijgt.

Kan zoveel beter, makkelijker, goedkoper en !!!! veiliger!!!: gewoon aanleveren in een speciale golfplaten bigbag.

Heb dat aangekaart bij de ZRD. Ze zijn het volledig met me eens (makkelijker, goedkoper, veiliger), maar het mag niet. Ik moet het gewoon op de onveilige, ongemakkelijke, dure manier aanbieden, volgens hun regels.

In bijlage de brief die ik naar ZRD gestuurd heb, met uitleg over hoe lastig hun asbest-regels in de praktijk zijn.

HELP.

Voor mijn veiligheid, de veiligheid van de buren, de veiligheid van de milieustraat bezoekers. Ga asjeblieft met die ZRD in overleg en los dit onnodige probleem op voor al die burgers die nog met asbest in hun maag zitten.

Terwijl jullie daarmee aan de slag gaan, kunnen jullie even een asbest-container voor mijn deur zetten, zoals andere gemeente doen.  Zou fantastisch zijn, bedankt alvast.

 

hartelijke groeten

Theo Buijsse, Draaibrug 30, Aardenburg.

 

Brief aan de ZRD

Beste

Verbaas me over de regelgeving inleveren asbesthoudende materialen. Heb dat jaren geleden al eens gedaan, en toen ontdekt dat inpakken in dubbele laag plastic een crime is. We hebben dat toen heel nauwgezet gedaan, maar in plastic verpakte golfplaten zijn niet te hanteren: het glijdt gegarandeerd uit je handen bij laden lossen, breekt daarbij, prikt door het plastic heen met alle nadelige gevolgen van dien.
Nu heb ik weer enkel vierkante meters die weg mogen. Maar ga dat echt niet weer op die manier doen, veel te gevaarlijk.
Mag ik ze niet aanbieden in big bags, speciale asbest-golfplaten big bags. Je legt de nat gespoten platen er makkelijk in, kunt ze goed vast houden, ze verschuiven en breken niet, het stapelt gemakkelijk, kortom, allemaal voordelen. Alles in de zak, dan kun je die makkelijk en goed afsluiten. Vervolgens laat ik het op een verantwoorde manier opladen voor transport. Eenmaal bij de milieustraat Oostburg aangekomen zorg ik voor het geschikte materiaal om aldaar de big bag bij of in de asbestcontainer te plaatsen.

Het zal wel niet mogen op deze veilige manier, maar ik zou het op prijs stellen als jullie me uit kunnen leggen waarom dat niet mag. Overduidelijk dat het veiliger en makkelijker is.
Bij voorbaat dank.met vriendelijke groet
Theo Buijsse
Draaibrug 30
4527PC Aardenburg
0117 491896

Telefonische reactie ZRD: meneer Buijsse, U heeft volkomen gelijk. Maar volgens onze regels mag het niet.

 

 

 

 

mailtje