NatuurNu   Draaibrug   April 2012

Duumpje, mijn club, tot de jaarvergadering 30 maart 2012 in  Aardenburg. Elke, werkelijk elke poging om als gewoon lid iets in te brengen wordt op beschamende wijze om zeep geholpen. Anders denken, zelf denken mag niet, je wordt dan met de nek aangekeken alsof je een crimineel bent. Over criminelen gesproken: Ondernemers die iets mispeuterd hebben, worden openlijk, met naam en toenaam, als criminelen weggezet.

Mijn presentatie wordt opzettelijk op  schofferende wijze diverse malen onderbroken. De bestuursverkiezingen zijn doorgestoken kaart. Er zijn 2 gewone leden aanwezig, van de 450!!! Ze overwegen hun lidmaatschap te beëindigen.

Enkele weken voor de vergadering had ik gemeente gevraagd om de status van 't Duumpje te heroverwegen. De dienst wordt immers uitgemaakt door de vaste kern van nog geen 50 man. Gewone leden mogen hun zegje doen, er wordt braaf geluisterd en het verhaal wordt voor kennisgeving aangenomen. Voor de gemeente maakt dat niet uit. Ze zien dat als een interne zaak tussen leden en Duumpje. Wil je die brief lezen, klik dan even hier.

Een krantenartikel roept wel wat reacties op, maar niet van Duumpjesleden. Conclusie: ze vinden het allemaal wel best, je hoort ze niet, ziet ze niet. Behalve die ene dan, maar die wordt gewoon openlijk onderuit geschoffeld. Om het krantenartikel te zien klik even hier

 

Misschien eens tijd voor een andere club? Een nieuwe natuurclub, waar we wel samen het beleid kunnen bepalen? Waar wel open gecommuniceerd wordt? Waar ondernemers niet voor criminelen worden uitgemaakt. Waar regelmatig eens om meningen van leden wordt gevraagd? Waar standpunten openbaar en voor iedereen zichtbaar zijn. Een vereniging die de rest van de wereld niet ziet als vijand, maar er midden in staat. Een vereniging die zich vooral bekommert om beheer en inrichting, niet gebaseerd op een beeld uit de vorige eeuw maar op het heden. Een vereniging die regelmatig haar leden raadpleegt. En vooral: een vereniging waar mensen gewoon natuurliefhebbers mogen zijn zonder te worden aangezien als groene maffia.

Lijkt het je wat, meld je dan aan als lid. Lidmaatschap  € 5,00. Pas te betalen na de oprichtingsbijeenkomst. Klik  hier  om je via een mailtje aan te melden.

 

Een zeer persoonlijke impressie van genoemde jaarvergadering (geen aanrader voor Duumpjesbestuur en werkgroepleden van 't Duumpje) vind je onder de volgende knop:

                Jaarverg. Duumpje  

 Wil je graag zien wat vooraf ging, kies dan  één van de volgende knoppen:

de korte versie (aanbevolen)

de volledige versie

 

een reactie sturen